Mulle on soitettu!

Sloganini ”Jos ei ole ketään kelle soittaa, soita mulle”, on jakanut mielipiteitä. Joidenkin mielestä se on just hyvä. Toisten mielestä se on vähän aliarvostava, että ikäänkuin mä olisin se viimeinen taho, jolle soitettaisiin. Itse olen ajatellut vain sitä hetkeä, jonka johtajana hyvin muistan, kun vaan ajatteli, että olispa joku kelle soittaa. Mä haluan olla se, jolle voi soittaa kun seinät kaatuu päälle tai korttitalo kaatuu. Tai ihan vaan siihen hetkeen, kun haluaa piristystä päivään.

Ja ilokseni voin kertoa, että mulle on soitettu! Ja jopa laitettu näiden sivujen kautta yhteydenottopyyntöä! Eli kyselyitä on ollut ja duunia on löytynyt. Olen saanut tehdä käsittämättömän mahtavia juttuja käsittämättömän mahtavien tyyppien kanssa niin kunnissa, hyvinvointialueilla että yrityksissä.

En ole pätkääkään katunut heittäytymistä yrittäjäksi. Tekemisen vapaus ja mahdollisuus auttaa erilaisia toimijoita tuntuu äärimmäisen motivoivalta. Olen myös saanut lisää aikaa itselleni ja perheelleni, kun en tee ympäripyöreitä päiviä enää. Toki aina on pieni pelko takapuolessa, että riittääkö mulle hommia jatkossakin, mutta enimmäkseen luotan siihen, että elämä kantaa.

Olen myös saanut itselleni hyviä yrittäjä-kollegoita ympärilleni, jotka inspiroivat ja auttavat. On annettava hyvän kiertää. Kärsimys-yrittämiseen en aio ryhtyä vaan tehdä työtä sopivasti, ilon kera. Oma verkosto on tärkeä.

Olen myös kehittänyt uusia tuotteita ja palveluita. Osa on lähtenyt lentoon, osa ei. Itse olen harvinaisen tyytyväinen kehittelemääni Bileet!-muutosvalmennukseen, joka on muutosprosessin välitilinpäätös. Valmennuksessa käydään läpi muutokseen liittyviä osa-alueita sekä mm. resilienssin sekä tarpeiden merkitystä muutostilanteissa sekä vahvistetaan muutosjohtajuutta – mutta samalla myös juhlitaan onnistumisia ja vahvistetaan tulevaisuudenuskoa muutoksen loppuunsaattamiseksi. Kaikki on paketoitu hauskojen draamatehtävien muotoon. Vatsa kipeänä kotiin on mun motto ja sehän onnistuu kun kolme tuntia treenaa naurulihaksia. Menee siis tyhy-päivästä tai ihan vaan koulutuksesta. Tässä mun ajatus siitä, että mun valmennus olisi aina myös työhyvinvointia lisäävää, onnistuu tosi hyvin.

Ja kohta on jo kesäkuu! Aika on mennyt vauhdilla. Kivvoo! Nauttikaa!

Vastaa